Aktuellt

7 september, 2019 – Bewilderment

John Rasimus ställer ut teckningar och grafik på Leksands Kulturhus. Vernissage lördagen den 7 september kl. 11.00 – 19.30. Konstnären finns på plats för att svara på frågor och funderingar angående utställningen. Utställningen pågår till 5 oktober 2019. I övrigt öppet mån-fre kl. 11.00-17.00, lördagar 11.00-14.00. Varmt välkommen!

En serie teckningar:
En serie teckningar möter upp i rummet. Teckningarna är berättande figurativa, Titeln är ”BEWILDERMENT”.

Två gula lastpallar (träsnitt tryckt på gul bakgrund och vikta till plankor):
Två gula lastpallar uppbyggda av pallkragar står halvt tomma, en stor målning/träsnitt i rosa ton föreställande fåglar som glidit ur sin mönster passning stirrar mot en vägg av IKEA konsoller, tomma, halvfyllda hyllplan. Är sakerna i de gula lådorna nedplock eller påväg att bli upplockade.

John Rasimus har i över 30 år jobbat med grafik som sitt främsta uttrycksmedel för sin konst, men basen i hans konstnärsskap är tecknande. Ur teckningarna växer framtida verk och rumsliga installationer fram, som målningar med applicerade träsnitt, videoloopar. De figurativa träsnittsblocken av mdf-board används både som utsmyckningar på väggar och som skulpturer ute i rummet.
”BEWILDERMENT”

John började jobba på konstgrafiska verkstaden 1987 och har sedan dess läst på konstnärlig grundutbildning Falun, The Art Students League NY, Konsthögskolan Umeå, Konsthögskolan GTB univ. (fri konst nya media) och filmiskt bildberättande DI. John är medlem i Orsa konstgrafiska verkstad bor och arbetar i Falun.