Aktuellt

18 april, konstresa till Stockholm

Följ med på en konstresa till Stockholm! Vårens konstresa med Konstsällskapet går till Nationalmuseum och Waldemarsudde, där vi torsdagen den 18 april ser två av vårens nya utställningar med fokus på kvinnliga konstnärer vid sekelskiftet 1900.

Marie Kröyer på Waldemarsudde och Harriet Backer på Nationalmuseum. Marie Kröyer: Självporträtt 1889 Pojke med röda öron Harriet Backer, Barndop i Tanums kyrka, olja 1892 Skagens Kunstmuseer Nasjonalmuseet for Kunst, arkitektur och design, Oslo. Den stora utställningen om Marie Kröyer (1867 – 1940) och hennes konstnärskap, som sommaren 2023 visades på Skagens Museum, kommer nu till Waldemarsudde. En chans för er som inte hade möjlighet att följa med till Skagen att få uppleva hennes konst. Och för er som deltog att återuppleva den!

Harriet Backer (1845 – 1932), samtida med Marie Kröyer, anses vara en av Norges viktigaste kvinnliga konstnärer, känd för sina interiörsmotiv, landskapsbilder och stämningsfulla ljussättning. I vår visar Nationalmuseum i Stockholm en stor utställning om henne och hennes konst.

Program för torsdagen 18 april

  • Buss från Leksands kulturhus avgår tidigt (ca kl. 07.30).
  • Förmiddagsfika under resan.
  • Vi anländer vid lunchtid till Nationalmuseum och äter lunch där i restaurangen.
  • Efter lunch får vi en visning av Harriet Backer – utställningen.
  • Efter avslutad visning tar bussen oss till Waldemarsudde, där vi får en visning av Marie Kröyer – utställningen.
  • Därefter finns lite tid för den som vill titta på museets övriga utställningar, handla i butiken eller fika och äta något i restaurangen. Vi låter var och en bestämma.
  • Sedan går bussen tillbaka till Leksand. Tillbaka i Leksand sen kväll (ca kl. 21.00)

Pris: Är ännu ej bestämt. Troligtvis ca 1500 kr/person för LKS medlemmar.
I resan ingår: Endagsresa med abonnerad buss t/r Leksands kulturhus, förmiddagsfika, lunch på Nationalmuseum, två visningar inkl entréer samt frukt och dryck på tillbakaresan.

Begränsat antal. Först till kvarn gäller!
Bindande anmälan senast måndag 25 mars till zakrisson.ingrid@gmail.com
OBSERVERA! Notera att endast de som anmält sig och deltar i resan kan gå på visningarna. Antal per grupp är maximerat av museerna. Det går alltså inte att ansluta till gruppen i Stockholm och enbart gå på visning.